Simone Janssen

Over Simone, fotograaf en tekstschrijver

In 1972 werd ik geboren in Eindhoven maar ik woon alweer ruim twintig jaar in Den Haag. Naast fotograaf en tekstschrijver ben ik een enorme kattenliefhebber, verliefd op Afrika en ik hou heel veel van kaas.

Achtergrond

Ik ben opgeleid tot psycholoog en heb altijd veel met mensen gewerkt: als psycholoog, coach en een paar jaar als reisbegeleider in Afrika. Nu ben ik sinds 2009 full time fotograaf en sinds een tijdje ook tekstschrijver. Maar ik ben nog altijd vooral geïnteresseerd in mensen én dieren. Naast de zakelijke opdrachten fotografeer ik ook veel bruiloften (zie ook: simonebruidsfotografie.nl) en ik organiseer fotoreizen naar Afrika (simonewildlifephotography.com). En dan werk ik ook nog als vrijwillig fotograaf voor de Dierenambulance Den Haag.

Hoe ik werk

Ik ben op mijn best als ik, al is het maar voor even, écht contact kan leggen. Ik ben in veel dingen geïnteresseerd. Een van de leukste dingen van mijn werk vind ik dan ook dat ik op zoveel verschillende plekken kom. Van IT-bedrijf tot overheid, van zorg tot horeca. En overal werken mensen met passie en die passie mag ik vastleggen. 

Die interesse in mensen vind je ook terug in de manier waarop ik evenementen vastleg. Ik ben naast de algemene sfeerbeelden ook altijd op zoek naar veelzeggende details, en kleine maar bijzondere momenten. 

Ik denk graag met je mee hoe we jouw bedrijf zo goed mogelijk uit de verf kunnen laten komen in woord en/of beeld. Wie zijn jullie, wat doe je, wat maakt jullie speciaal? 

Spreekt deze manier van werken je aan?

Opdrachtgevers

Onder mijn opdrachtgevers bevinden zich:

Gemeente Pijnacker-Nootdorp ⋅ Mediavrouw ⋅ Dierenhospitaal en Ambulance Den Haag ⋅ Nationaal Monument Oranjehotel ⋅ Quadrant Kindercentra ⋅ Base Consultancy ⋅ Effero Uitvaartverzorging ⋅ StartReverse ⋅ Pandox ⋅ Hogeschool InHolland ⋅ Universiteit van Amsterdam ⋅ SPPOH ⋅ Dental XL ⋅ Materials Innovation Institute (M2I) ⋅ VHTO Expertisecentrum ⋅ Amivedi ⋅ VPS Leegstandsbeheer ⋅ Patisserie Vermeer ⋅ Dierenkliniek Makker ⋅ Gemeente Rijswijk ⋅ Daktari Bush School ⋅ Erasmus Universiteit ⋅ Stichting Complex Care United (2CU) ⋅ Van Gils Footcare ⋅ Medialane TV ⋅ Van Gogh Museum ⋅ De Nationale Munt ⋅ Day & Nite Creative Events ⋅ European Investment Bank ⋅ Stichting Support Caspar ⋅ TU Delft