Dieren: mijn specialisatie

Zolang ik voor een opdracht echt documentair of journalistiek mag werken (ongeposeerd vastleggen wat er gebeurt), is het al een echte Simone-opdracht. Maar als er dan ook nog dieren bij komen kijken…

Dierenartsen

Inmiddels heb ik aardig wat ervaring met het fotograferen van dieren, in allerlei settings. Ik fotografeer regelmatig bij meerdere dierenartsen, waarbij ik vastleg waar hun werk uit bestaat. Zo kunnen ze dat op hun website en social media laten zien.

Dierenambulance

Daarnaast fotografeer ik als vrijwilliger voor de Dierenambulance: ik maak foto’s van de plaatsbare katten zodat die een nieuw huisje kunnen vinden. Af en toe rijd ik ook mee met de ambulance om materiaal te verzamelen voor het donateursmagazine.

Wildlife in Afrika

Ik heb al veel katten en honden voor baasjes vastgelegd. En last but not least: ik heb heel veel ervaring als wildlife fotograaf in Afrika. Ik  organiseer en begeleid ook fotoreizen naar onder andere Kenia, Zuid-Afrika en Namibië. In Zuid-Afrika heb ik ook een opleiding gedaan tot field guide, wat me veel extra basis geeft in het observeren en herkennen van gedrag.

 

dierfotografie

Simone weet het karakter van de katten feilloos vast te leggen. Bij de dierenambulance zitten vaak schrikkerige en verlegen katjes. Katten die een tijd op straat hebben geleefd. Zij vinden mensen vaak nog spannend. Met haar engelengeduld zet ze ook deze dieren mooi op de foto, zodat ook de schuchtere diertjes een mooi thuis kunnen vinden. Wij zijn ongelofelijk blij dat Simone, als professionele fotograaf, ons voor haar vrijwilligerswerk heeft gekozen en onze dieren fotografeert.

Sarah Beek

Dierenambulance Den Haag e.o.

Meer informatie

Ben je enthousiast geworden na het zien van deze beelden en wil je ook een reportage van jouw organisatie? Dat kan! Samen bespreken we wat precies je doelstellingen zijn en hoe we jullie organisatie het beste in beeld kunnen brengen. Van dierenarts tot dierentuin, van trimsalon tot cattery: ik werk graag met je samen! Via onderstaande knop kun je een offerte aanvragen.